Skip to main content

OPENLUCHTMIS OP ZONDAG 22 SEPTEMBER OM 11 UUR OP HET VON CLERMONTPLEIN

geschreven op
15 september 2019

LIBERATION 75 JAAR VRIJ! 

Wanneer je in deze dagen van Vaals naar Maastricht rijdt, zie je overal de vlaggen uithangen, de nationale driekleur en de Amerikaanse vlag, want iedereen moet het weten: we vieren 75 jaar bevrijding...
de bomen bij het Amerikaans kerkhof zijn weer getooid met witte linten, maar zij kunnen niet verhullen dat je niet voorbij kunt langs het kerkhof in Marg raten zonder te denken aan de duizenden soldaten die de prijs betaald hebben voor onze vrijheid.

Nooit meer oorlog werd direct na de oorlog geschreeuwd, en hoe men verder ook over de Europese Gemeenschap denkt de meesten van ons hebben mogen leven in een vrij rustige periode van opbouw en welvaart, hetgeen men van vele landen in de wereld niet kan zeggen. 

Bevrijd van oorlog, bommen, geweld, angst en honger legt 75 jaar Bevrijding ook een grote verantwoordelijkheid op onze schouders: wij moeten opkomen voor de vrijheid in de wereld waar de rechten van de mens, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie nog steeds schreeuwen om realisatie. 

G. Broekhoven, pastoor