Skip to main content

WEEKDIENST VAN DE PAROCHIEKERK VAN DE H. PAULUS VAALS, 16 september t/m 24 september 2023

ZATERDAG 16 september: H. CORNELIUS EN CYPRIANUS.
Zij stierven beiden in de grote vervolgingen onder keizer Decius in 253 en 258, Zij hebben gemeen dat zij beiden stonden voor vergevingsgezindheid t. a. v. de afvalligen. Mensen die gezondigd hebben niet afschrijven, maar opnieuw een kans geven in de gemeenschap.

18.30uur Avondmis in het kader van het 100 bestaan van de R.K. Bond van Zuid-Limburgse Schutterijen.
De Schutterijen van deze bond sturen allemaal een afvaardiging, en het Koninklijk Mannenkoor Cecilia en CCK Koor zullen deze plechtige viering opluisteren.
Misintenties voor de leden en overleden leden van de Zuid-Limburgse Bond van Schutterijen/ voor Annie Nicolaije als jaardienst/ als jaardienst voor de ouders Joseph en Els Kunkels-Brassé/ voor Fon Kusters ( verjaardag)/ voor de ouders Frits en Leny Meessen-Cransveld als gest. jaardienst/ voor de ouders Wiel en Margarethe Laschet-Souren


ZONDAG 17 september: VIERENTWINGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR.

8.30uur H. Mis voor Eed Volders
11.15uur H. Mis voor Maria Loo-Mommer als eerste jaardienst/ voor de ouders Maria Prevoo-Lancé als eerste jaardienst en echtgenoot Hubert als jaardienst/ voor de ouders Alphons en Mienchen Franssen-Lux als jaardienst/ voor een dierbare overledene/ voor Willy Demollin (collecte)


MAANDAG 18 september:

19.00uur Avondmis voor dierbare overledenen


DINSDAG 19 september: H. JANUARIUS
Hij leefde eind derde begin vierde eeuw. Hij was bisschop van Benevento en moest heel wat folteringen doorstaan tijdens de vervolgingen onder keizer Diocletianus. Hij is vooral bekend vanwege het “Bloedwonder van Napels”. Bij zijn onthoofding werd door een vrouw wat bloed in twee glazen flesjes opgevangen. Dit bloed wordt ieder jaar twee keer vloeibaar in de kathedraal San Gennaro in Napels.

8.30uur H. Mis voor Maria Willems-Leenders (sterfdag Arnold)


WOENSDAG 20 september: H. ANDREAS KIM TAEGON EN PAULUS CHONG HASANG EN GEZELLEN.
De Kerk van Korea is een jonge kerk die ontkiemde op het einde van de 18e eeuw. Een kerk die begon als lekenkerk en standhield tegen alle verdrukking in. Een kerk die uiteindelijk niet zonder priesters kon, maar daarvoor een hoge prijs heeft betaald. In 1984 werden 103 Koreaanse martelaren heilig verklaard.

19.00uur Avondmis tot bijzondere intentie (T)


DONDERDAG 21 september: H. MATTEUS, apostel en evangelist.
Voortaan zult gij mensen vangen, met deze opdracht werden de eerste leerlingen geroepen. Matteus was aanvankelijk tollenaar, “gevangen” in zijn werk voor de bezetter. Hij wordt gegrepen door Jezus en zijn boodschap en schreef zijn evangelie.

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie voor de vrede


VRIJDAG 22 september:

19.00uur Avondmis voor Maria Romijn-Olislagers als jaardienst/ voor dierbare overledenen


ZATERDAG 23 september: H. PADRE PIO
Reeds tijdens zijn leven werd Padre Pio als een heilige vereerd.
De Italiaanse Kapucijn wilde zelf alleen een monnik zijn, die bidt.
Vijftig jaar lang leefde hij in het klooster van San Giovanni Rotondo in Zuid-Italë, waar zijn miraculeuze daden als spiritueel begeleider, biechtvader en bemiddelaar de aandacht trokken van de hele wereld. Zijn stigmata verbonden hem op een bijzondere wijze met Christus.

18.30uur Avondmis voor Paula Laeven-Bischoff als zeswekendienst/ voor Hans Mommer als gest. jaardienst/ voor Joke van der Meij-Simons als jaardienst/ voor Lucia Breuer-Ahn


ZONDAG 24 september: VIJFENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR.

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie uit dankbaarheid
11.15uur PLECHTIGE HOOGMIS b. g. v. het Afscheidsfeest van pastoor Ger Broekhoven.
Misintenties: voor het welzijn van onze parochie/ voor Rainer Wittek als jaardienst/ als jaardienst voor de ouders Sjeng en Bertien Schwanen-Vandeberg, zonen Albert en Joop en schoondochter Martha/ voor Michaël en Änche Dresse/ voor Agnes Pelzer-Baltus/ voor de ouders Giel en Nellie Steinschuld-Moison en schoonzoon Toon Hijdendaal/ voor Mariets Moison-Brassé en zoon John/ voor Hubert Crott, dochter Ingrid en overledenen van de familie Crott-Peters/ voor Pierre van der Leeuw / voor de ouders Chris en Thérèse Broekhoven-Féhlen, dochter Mia, zoon Jo/ schoon- dochter Truus, schoonzonen Hub Op den Camp, Pierre Habets en Jo Baltussen en overledenen van de familie/ tot bijzondere intentie uit dankbaarheid voor een voorspoedig herstel


PAROCHIEKRONIEK

OVERLEDEN: Hans Wassermann, Morettiflat 87, in de leeftijd van 81 jaar. Moge hij rusten in vrede!


Akolieten:

zaterdag 23 september 18.30uur: Eva Krout
zondag 24 september 11.15uur: alle misdienaars


GROTE POETSBEURT ST. PAULUSKERK.

In verband met het afscheidsfeest van de pastoor op zondag 24 september a. s.  zal op maandag 18 september onze kerk eens goed onder poetshanden worden genomen.
U bent van harte welkom vanaf 8.30uur en u kunt gaan wanneer u wilt!


ADRESWIJZIGING:
Em. pastoor Broekhoven woont sinds 1 september :
SJWATS JRIS  24   6291 LS  VAALS en heeft een nieuw telefoonnummer: 043-8880204.
Het emailadres blijft: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.