Skip to main content

WEEKDIENST VAN DE PAROCHIEKERK VAN DE H. PAULUS VAALS, 23 september t/m 5 oktober 2023

ZATERDAG 23 september: H. PADRE PIO
Reeds tijdens zijn leven werd Padre Pio als een heilige vereerd.
De Italiaanse Kapucijn wilde zelf alleen een monnik zijn, die bidt.
Vijftig jaar lang leefde hij in het klooster van San Giovanni Rotondo in Zuid-Italë, waar zijn miraculeuze daden als spiritueel begeleider, biechtvader en bemiddelaar de aandacht trokken van de hele wereld. Zijn stigmata verbonden hem op een bijzondere wijze met Christus.

18.30uur Avondmis voor Paula Laeven-Bischoff als zeswekendienst/ voor Hans Mommer als gest. jaardienst/ voor Joke van der Meij-Simons als jaardienst


ZONDAG 24 september: VIJFENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR.

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie uit dankbaarheid
11.15uur PLECHTIGE HOOGMIS b. g. v. het Afscheidsfeest van pastoor Ger Broekhoven.
Misintenties: voor het welzijn van onze parochie/ voor Rainer Wittek als jaardienst/ voor de ouders Sjeng en Bertien Schwanen-Vandeberg, zonen en schoondochter Martha/ voor Michaël en Änche Dresse/ voor Agnes Pelzer-Baltus/ voor de ouders Giel en Nellie Steinschuld-Moison en schoonzoon Toon Hijdendaal/ voor Mariets Moison-Brassé en zoon John/ voor Hubert Crott, dochter Ingrid en overledenen van de familie Crott-Peters/ voor Pierre van der Leeuw / voor de ouders Chris en Thérèse Broekhoven-Féhlen, dochter Mia, zoon Jo/ schoon- dochter Truus, schoonzonen Hub Op den Camp, Pierre Habets en Jo Baltussen en overledenen van de familie/ tot bijzondere intentie uit dankbaarheid voor een voorspoedig herstel/ voor de ouders Jan en Nie Voncken-Maas en zoon Jan/ voor de ouders Jozef en Mia Kremer-Vaessen


MAANDAG 25 september:

19.00uur Avondmis tot bijzondere intentie voor een 94everjaardag


DINSDAG 26 september: H. COSMAS EN DAMIANUS.
Deze tweeling werd geboren in de tweede helft van de tweede eeuw in Syrie. Zij zijn allebei geneesheren, die kosteloos hun diensten aanboden en dankzij hun levenswijze velen tot het christendom hebben bekeerd. Tijdens de christenvervolging onder keizer Diocletianus behoorden zij tot de eerste slachtoffers; zij werden onthoofd. Het christendom ziet Cosmas en Damianus als de patroonheiligen van artsen, apothekers en andere beroepen uit de medische sector.

8.30uur H. Mis voor dierbare overledenen


WOENSDAG 27 september: H.VINCENTIUS DE PAUL
Hij staat bekend als de man van de naastenliefde als een centrale opdracht van de Kerk en van iedere christen persoonlijk. Vele parochies kennen een Vincentius-vereniging. Deze heilige heeft laten zien, dat God zorg heeft vooral voor diegenen die het moeilijk hebben.

19.00uur Avondmis voor hen aan wie niemand meer denkt


DONDERDAG 28 september:

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie voor de vrede


VRIJDAG 29 september: FEEST VAN DE AARTSENGELEN: MICHAEL, GABRIEL EN RAFAEL.
Engelen komen vaak voor in de Bijbel. Het woord engel betekent gezant, boodschapper.
Michaël betekent eigenlijk:” Wie is als God?” Hij vergezelt ons in gevechten en strijd.
Gabriël betekent: “Kracht van God”. Hij helpt ons ja te zeggen tegen God.
Rafaël betekent: “Gods medicijn” voor onze wonden en wie van ons heeft geen wonden in het hart, in gevoelens en geheugen.
Met andere woorden: God zorgt liefdevol voor ons, zijn kinderen, door aartsengelen te sturen.

19.00uur Avondmis


ZATERDAG 30 september: H. HIERONIMUS
“Wie de Heilige Schrift niet kent, kent Christus niet”, een bekende uitspraak van deze heilige.  Geboren rond het jaar 347 in Dalmatië; na zijn studie in Rome en Trier trok hij zich terug in de eenzaamheid. Hij keert terug naar Rome en wordt secretaris van paus Damasus. Hij vertaalde het Oude Testament vanuit het Hebreeuws en het Aramees in het Latijn ( de Vulgata). Deze vertaling is nog steeds de grondtekst van alle Bijbelvertalingen.

18.30uur H. Mis voor Willi Mertens / voor mgr. Edmond Beel als gest.jaardienst/ voor de familie Krings-Kuckelkorn en kinderen als gest. jaardienst


ZONDAG 1 oktober: ZESENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR.

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie
11.15uur H. Mis voor Tonie Schreuder-Arets als zeswekendienst/ voor de ouders Theo en Finy Voncken-Rouvroije, dochter Annie, zonen Hub en Leo en schoonzoon Harrie/ voor Willy Demollin/ voor Lily Kohlen-Frederiks (collecte)


MAANDAG 2 oktober: H. ENGELBEWAARDERS
Een paar dagen na het feest van de aartsengelen staat vandaag de gedachtenis van de H. Engelbewaarders op de kerkelijke kalender. Zijn aan de aartsengelen belangrijke missies toevertrouwd, de engelbewaarders hebben tot taak om ons mensen te beschermen.

19.00uur Avondmis voor Eugen Bieresborn als zeswekendienst


DINSDAG 3 oktober

8.30uur H. Mis voor de familie Peltzer


WOENSDAG 4 oktober: H. FRANCISCUS VAN ASSISIË
Deze heilige is een populaire heilige, mede door de paus die hem als patroon heeft gekozen. Franciscus betekent voor iedereen iets anders: De een houdt van hem vanwege de dieren en de natuur, de ander vanwege de universele broederlijkheid tussen mensen, of zelfs vanwege zijn open houding naar de Islam. Van ecologie tot medemenselijkheid. Maar de heilige Franciscus is heilig geworden vanwege Christus en het kruis. Hij ontving zijn roeping om de Kerk opnieuw op te bouwen vanaf het kruis in San Damiano. Hij beminde de armen en uitgestotenen omdat hij in hen Christus herkende. En zijn liefde voor de natuur, is de eerbied voor God als Schepper.
Vanwege zijn bijzondere band voor de dieren viert de wereld vandaag ‘Werelddierendag’.

19.00uur Avondmis voor Toon Hijdendaal


DONDERDAG 5 oktober:

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie voor de vrede.


PAROCHIEKRONIEK

OVERLEDEN: Hans Wassermann, Morettiflat 89, in de leeftijd van 81 jaar. Moge hij rusten in vrede!


Akolieten

zaterdag 23 september: 18.30uur Miquel Jacobi
zondag afscheidsmis 11.15uur: Kevin Schillings/ Miquel Jacobi/ Milan Lux/ Eva Krout/ Dante en Baccio Cima


Em. Pastoor Broekhoven woont per 1 september:
Sjwats Jris 24
6291 LS  Vaals.

Nieuwe telefoonnummer: 043-8880204

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.