Skip to main content

WEEKDIENST VAN DE PAROCHIEKERK VAN DE H. PAULUS VAALS, 14 oktober t/m 22 oktober 2023

ZATERDAG 14 oktober:

18.30uur Avondmis voor de ouders Chris en Tiny Olischlagers-Sauren als gest. jaardienst/voor Peter Finders ( collecte)/ voor Trautje Volders-Lux  ( collecte)


ZONDAG 15 oktober: ACHTENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR.

8.30uur H. Mis voor de overledenen van de familie Wassenberg-Kupers als gest. jaardienst
11.15uur H. Mis voor Lies Belleflamme-Schröder als zeswekendienst/ voor André Kohnen als jaardienst/ voor Lucia Breuer-Ahn/ voor de ouders Chris en Theresia (naamfeest) Broekhoven-Féhlen/ voor Maria Loo-Mommer, ouders Mommer- van Weersch, broer Leo en Rob en kleinzoon Christian


MAANDAG 16 oktober: H. GERARDUS

Als 23jarige meldde hij zich als lekenbroeder bij het klooster van Redemptoristen. Hij was een bescheiden man van geloof en werkte als portier, kleermaker, koster en ziekenverpleger. Hij genoot tijdens zijn leven al grote verering bij de bevolking. Wittem is een van de bekendste bedevaartplaatsen ter ere van deze heilige

19.00uur Avondmis tot bijzondere intentie uit dankbaarheid


DINSDAG 17 oktober: H. IGNATIUS VAN ANTIOCHIE

Hij werd gekozen tot bisschop aan het begin van de tweede eeuw, toen de christenen op last van de Romeinse keizer vervolgd en gedood werden. Ook Ignatius werd vervolgd; in zijn lijden had hij het welzijn van de christengemeente voor ogen. Daarin volgde hij Christus na.

8.30uur H. Mis voor dierbare overledenen


WOENSDAG 18 oktober: FEEST VAN DE H. LUCAS, evangelist.

Hij was waarschijnlijk van heidense afkomst en arts. Uit de Handelingen van de Apostelen, maar ook uit de brieven van de apostel Paulus mogen wij concluderen dat hij diens metgezel was. Naast het evangelie schreef hij ook het boek: De Handelingen van de apostelen waarin hij het begin van de Kerk verhaalt. En aangezien hij nogal uitvoerig uitwiedt over de gemeente van Antiochië neemt men aan dat hij uit die stad afkomstig was.

19.00uur Avondmis voor Toon Hijdendaal


DONDERDAG 19 oktober: H. PAULUS VAN HET KRUIS.

Van huis uit hielp hij zijn vader in de lakenhandel. Hij was gepassioneerd in zijn gelovig zijn  en trok  zich samen met zijn broer terug als kluizenaar om God in eenzaamheid te dienen. Op 17 juni 1727 werd hij tot priester gewijd en kreeg het verlof tot missie-prediking. Zo ontstond de eerste passionistenvestiging, zij kregen een eigen regel en waren actief in volksmissies en retraites. De grote aandacht voor het lijden van Christus leidde er toe dat zij zich de gemeenschap van passionisten noemden.

8.30uur H. Mis tot bijzondere intentie voor de vrede.


VRIJDAG 20 oktober:

19.00uur Avondmis tot bijzondere intentie


ZATERDAG 21 oktober:

18.30uur Avondmis voor Hans Wassermann als zeswekendienst/ voor Hans Zinken als jaardienst/ als jaardienst voor Wiel en Margarethe Laschet-Souren/ voor de ouders Peter en Lenie Göbbels-Rouschop als gest. jaardienst/ voor Willy Demollin (collecte)


ZONDAG 22 oktober: NEGENENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR. WERELDMISSIEDAG!

8.30uur H. Mis voor Eed Volders
11.15uur H. Mis voor Annie Waelen als eerste jaardienst/ voor Agnes Pelzer-Baltus

Collecte aan de kerkdeur voor de Missie!


PAROCHIEKRONIEK:

OVERLEDEN: Veronique Krott, Clarissenstraat, in de leeftijd van 45 jaar. Moge zij rusten in vrede!


Acolieten:

zaterdag 14 oktober: 18.30uur Dante en Baccio Cima
zondag 15 oktober:   11.15uur Miquel Jacobi en Milan Lux


Em. pastoor Broekhoven woont Sjwats Jris 24   6291 LS  Vaals

en heeft een nieuw telefoonnummer: 043-8880204.

Emailadres is ongewijzigd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.