Skip to main content

Financiën

Als basis voor onze geloofsgemeenschap, maar ook voor praktische zaken zoals het onderhoud van gebouwen, personele kosten en het organiseren van vieringen is een bijdrage van de parochianen hard nodig.

De kerk wordt immers niet gesubsidieerd door de overheid of het bisdom maar moet haar financiën zelfstandig opbrengen en is daarom naast de collectes, voor het overgrote deel afhankelijk van giften. Deze bestaan vooral uit deelname van parochianen aan de vrijwillige kerkbijdrage.

Onze financiën worden beheerd door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kerkbijdrage

In tegenstelling tot Duitsland waar de “Kirchensteuer” een grote financiële steun voor de kerken is, moet de kerk in Nederland zelf zijn broek op houden.

De voornaamste bron van inkomsten is de ‘vrijwillige’ kerkbijdrage.

Door het wegvallen van de ‘oude trouwe’ garde willen wij ook de jongere mensen vragen een steentje bij te dragen aan de instandhouding van de prachtige St. Pauluskerk.

Het kerkbestuur beheert alle binnen komende gelden (kerkbijdrage/collectes/mis-intenties-gelden/kaarsengeld en giften) en draagt de zorg voor de betaling van alle kosten van de parochie (onderhoud kerk, liturgische benodigdheden, organisten, poetsbedrijf, salaris pastoor, bloemen, gas, water en elektriciteit, en een fiks bedrag aan verzekeringen).

Behalve voor subsidies voor restauratie en groot onderhoud, ontvangen wij geen bijdragen van Rijk, Provincie, Gemeente en Bisdom. Vandaar onze oproep om u te melden om deel te gaan nemen aan de Kerkbijdrage.

Een telefoontje naar de pastorie (043-3061323) of het contactformulier invullen is voldoende. Wenst u iemand van het pastoraal team te spreken of wilt u graag dat iemand van dit team u of een andere parochiaan in het ziekenhuis of kliniek bezoekt, eveneens graag een telefoontje of het contactformulier invullen .

Collecte

Tijdens de weekenddiensten en bij bijzondere diensten worden er twee collectes gehouden. Op de eerste zondag van de maand is de opbrengst van de eerste collecte bestemd voor het onderhoud van ons kerkgebouw. Uw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

Tarieven

Tarieven Parochie van de Heilige Paulus Vaals - Ingaande 1 maart 2019

Doordeweekse Heilige mis  €  10,00    
Week-end Heilige mis 15,00    
Huwelijksmis / Uitvaart €  375,00    
(voor hen die geen kerkbijdrage geven)        
         
Mortuarium van de Kerk 100,00    
(ongeacht het aantal dagen)        
         
Begraafplaats        
enkel graf (dubbel diep) 25,00     
dubbel graf 50,00    
graf langs de hoofdwegen 50,00    
dubbel graf langs de hoofdwegen 75,00    
         
(voor alle graven geldt: eerste keer 20 jaar verplicht;        
daarna mogelijkheid om bij te huren voor 5/10/15 jaar)        
         
Stichtingen of vooruitbetaalde diensten        
Vooruitbetaalde diensten lopen 10, 20 jaar of lang        
en kosten het normale stipendium van 15,00     
per jaarlijkse H. Mis, dus 150,00   10 jaar
  300,00   20 jaar

U bepaalt de datum en de parochie zorgt voor de jaarlijkse H. Mis

ANBI
ANBI publicatie Parochies

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen (ANBI = Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie H. Paulus te Vaals.

U vindt in de publicaties de volgende gegevens:

  • A. Algemene gegevens
  • B. Samenstelling bestuur
  • C. Doelstelling/visie
  • D. Beleidsplan
  • E. Beloningsbeleid
  • F. Verslag Activiteiten
  • G. Voorgenomen bestedingen
  • H. Verkorte staat van baten en lasten met toelichting

geïnteresseerden kunnen de publicatie hier lezen/downloaden.

Rekeningnummers

NL33 RABO 0152 5978 24

NL98 ABNA 0576 7212 20

NL47 INGB 0001 0339 70