Skip to main content

ASFALTERING KERKHOF

geschreven op
15 september 2019

Deze week werd begonnen met de asfaltering van de twee hoofdwegen "het kruis van de Seffenterstraat naar de Grensstraat en de weg van noord naar zuid in het midden van het kerkhof. Voorzichtigheid is geboden zeker wanneer het om asfalt gaat: zowel voor de monumenten als ook de bezoekers. 

Door het wegvallen van een aantal grafmonumenten zijn er hier en daar open plekken ontstaan, die wij op de een of andere manier willen verzorgen met groen/planten en/of bloemen. 

Het kerkbestuur doet er alles aan om het kerkhof zo zuiver mogelijk te houden, maar de middelen om onkruid te bestrijden zijn nog minimaal toegestaan. 

Als de mensen een klein beetje zorgen dat het onkruid op de graven of direct naast het graf geen kans krijgt zich te ontwikkelen, wordt er al veel gewonnen. En als er mensen zijn die weten hoe het onkruid wel te bestrijden is, graag uw visie of raadgeving. 

Daarnaast moeten wij constateren dat in de afvalbakken vaak huisvuil gestort wordt, hetgeen niet de bedoeling is; daardoor zijn deze vaak overvol en wordt er naast de bakken afval gestort, een kerkhof onwaardig. Wij vragen in deze uw aller medewerking, want de mensen die er rusten verdienen een nette en verzorgde rustplaats. 

Namens het Kerkbestuur van de H. Paulus, G. Broekhoven, pastoor

asfalt2

asfalt3

asfalt4